חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Facebook
Twitter
LinkedIn

3 נקודות שחייבים להכיר על הסכם מייסדים

מקימים חברה חדשה? עולים על מסלול עסקי עם מייסדים נוספים ולא רק עם עצמכם? הסכם מייסדים הוא הסכם שאתם חייבים, אבל פשוט חייבים להכיר. הנה 3 נקודות על הסכם מייסדים שיעזרו לכם לעשות קצת יותר סדר בדברים, ולצאת לדרך שמגנה עליכם, על הצד השני וכמובן גם על העסק או החברה שלכם.

הסכם מייסדים – מעגן את ה"איך"

שאלת ה"איך" היא אחת השאלות הקריטיות בעסק חדש או בחברה חדשה, ואת התשובה לה ניתן לעגן במסגרת הסכם מייסדים. במסגרת ההסכם ניתן לסכם איך לנהל, איך לקדם, איך להתמודד ועוד המון שאלות "איך" שקשורות בעסק, כך שכל הדברים יהיו ברורים לשני הצדדים מבעוד מועד.

הסכם מייסדים יכול לעגן את ה"מה"

שאלת ה"מה" היא שאלה שמלווה את העסק כל הזמן – מה לעשות כדי להתמודד, מה לענות, מה לתעדף לפני מה ועוד. במסגרת הסכם מייסדים ניתן לעגן גם את ה"מה", ולקבוע נקודות יסוד שיעזרו להתמודד בפועל עם שאלות ותהיות שיצוצו בעתיד.

לעגן את "מה אם" במסגרת הסכם מייסדים

גם שאלת "מה אם" היא שאלה שחשוב למצוא לה תשובה ופתרון במסגרת הסכם מייסדים. היות ולאורך הדרך והניהול של העסק יכולים לעלות כל מיני תהיות וסימני שאלה, חשוב לדעת מה קורה אם הם אכן יצופו על פני השטח. הסכם מייסדים יכול לדבר על מה אם הצדדים יפסיקו לעבוד בשיתוף פעולה, מה אם אחד הצדדים ירצה לרכוש את אחוזי השליטה של הצד השני בחברה ועוד.

בהיעדר הסכם מייסדים ניתן לגשת להליכי גישור או בוררות

אם יצאתם לדרך ללא הסכם מייסדים והיחסים ביניכם לבין הצד השני עלו על שרטון, תוכלו לפנות למרכז הישראלי לגישור ובוררות על מנת להגיע לתובנות באמצעות הליכי גישור או בוררות.